viernes, 26 de junio de 2009

Good bye Michael

Amb 50 anys el rei del pop ha dit adéu per sempre. Michael Jackson era l'equivalent modern, segons molts seguidors, a John Lennon o Elvis Presley i la seva mort ha commocionat a mig món.


Aquest artista ha estat sempre marcat pel seu talent musical i per la seva inigualable forma de ballar, però per desgracia no ha sigut la única faceta coneguda de la seva vida.
El 2005 va ser absolt dels casos d'abussos a menors pels quals havia estat denunciat. Aquestes denúncies van suposar l'inici del declivi de la seva carrera, així com les seves múltiples excentricitats. Per altre banda, no és d'estranyar tot aquest circ i aquesta vida de parafarnalia que envoltava el rei del pop si tenim en compte que amb tant sols 4 anys, aquest nen prodigi ja enamorava els espectadors a sobre d'un escenari. Membre d'una familia nombrosa, aviat es convertí en la gallina dels ous d'or, una gran troballa de la qual el pare de Michael va treure'n tot el suc possible, sobreexplotant així la vida d'un nen que mai va tenir infància.

Sigui com sigui i deixant de banda els seus escàndols personals, el cert és que aquest home ha deixat grans joyes a la història de la música: Ben, Thriller, Don't Stop till you get enough, Beat, Bad, billy Jean i no acabariem. Personalment, opino que Thriller va marcar un abans i un després dins el món de la industria discogràfica.

Ara, el dia després de la seva mort, la policia encara investiga la seva mort, s'especula sobre el què i el com, sobre un abús de la seva medicació, etc. El cert és que la salut de Michael fa molts anys que es posa en entredit, les seves entrades i sortides constants del quiròfan, la seva suposada enfermetat de pell...s'ha especulat tant sobre la vida i la salut d'aquest home que potser ja és hora que tingui un descans, són massa anys carregant a l'esquena el pes de la fama (40 anys), carregant les condemnes (no entraré en discussions sobre innocència o no), carregant el pes de la mirada dels seguidors, de l'expectació.

Per tot plegat, només em queda desitjar que, allà on estiguis, espereo que per fi puguis descansar en pau. Aqui, ja ets una llegenda.

Good bye Michael!

No hay comentarios: